1.12.07

God advent

Adventsstjerna er på plass i vinduet, kalenderen er på veggen (som vanlig er ikke alle pakkene på plass), lilla duker og en forsiktig start på julemusikken (mens Knut er borte...). Joda, det er blitt advent her i Arusha også, til tross for grønt gress og 30 varme grader. Det var vel kanskje ikke snø på markene da Jesus ble født heller!? Det slår meg at jul i Tanzania sannsynligvis gir mer riktig julestemning enn snø og nisser...

Advent - vente. Vi har mye å lære av tanzanianerne når det gjelder å vente. Vi kan ikke vente. I hvert fall ikke med tålmodighet. Det er å mye som skal gjøres før jul, for å ha alt perfekt til den virkelig store dagen som alt dreier seg om - Jesu fødselsdag. Dagen er kanskje like stor for folket her, men de stresser ikke og gjør ikke all verden utav dagen. Det viktigste er å gå i kirka og feire sammen med de andre kristne, og å spise god mat sammen med familien. Advent blir kanskje brukt mer slik den var tenkt - vente med glede, ro og ettertanke.

Adventstida vår blir nok ikke helt lik den adventstida de nasjonale her har... Listene over gjøremål og innkjøp blir lengre og lengre for hver dag. Men vi gjør det med glede og forhåpentligvis med riktig fokus: Jesus ble født - for å frelse meg... og resten av verden.

God advent!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Julestjerna og juletoner!
Det er same advent både på Sviland og Arusha.
GOD ADVENT til alle tre!!!

Anonym sa...

Hallo Inger Line.
Prøvde å sende dere en mail, men tror ikke at den kom fram... Skal sende en ny snart. Ville bare si at det er kjekt å følge med på dere, og gi Hanna en suss fra oss.
Hilsen Ellen og Gunnar.

Anonym sa...

Du har jo blitt rene skribenten:) Tenk om vi kunne tatt oss litt mer tid til å tenke gjennom hva advent er. Vi har noe å lære av afrikanerne. Eg tror du får den rette julestemningen i år. Og eg pleier å si det samme som deg, tror ikke det var snø når Jesus ble født, heller 30 varme grader. Glad i deg..